Eska med spillet Blood Bowl, og boksen med miniatyrene til Norsemen-laget mitt – Einherjene, har ligget urørt på hylla i et par år. Etter flere sesonger uten ubetinget suksess i Hexagons Blood Bowl-liga ble de etter hvert pensjonert for andre fritidssysler. Men mye moro ble det. Blood Bowl – the game of fantasy football, er etter min mening et knakende godt miniatyrspill. I motsetning til de fleste miniatyrspillene er det også forholdsvis lett tilgjengelig etter som du ikke trenger horder av figurer, et lag består av minimum 11, maks 16 spillere.

Spillet går i korte trekk ut på at man har plassert amerikansk fotball i en whacky versjon av Warhammer Fantasy-universet (etter hvert spedd på med litt ekstra). Som seg hør og bør er spillet gjort vesentlig blodigere. Her er alt lov, bortsett fra våpen og å slå noen som ligger nede. Med mindre dommeren ikke følger med eller du har bestukket ham. Da går det også. Spillerne er dverger, orker, vampyrer, zombier, vikinger, amazoner eller det som rarere er. Hver rase med sine egne egenskaper. Spiller du ligaspill kan du også utvikle spillerne dine gjennom at de tjener “Star Player Points” og kan få nye ferdigheter. Eller de kan bli skadet og kanskje dø. It’s all part of the game.

Som sagt har brettspillet samlet støv på hylla en stund, men i 2009 ble det gjort til dataspill (igjen – det ble forsåvidt også laget dataspill av det i ’95). Jeg kjøpte det ikke den gang – men her om dagen kom jeg over det i “Legendary Edition” med 75 % rabatt på Steam. Da følte jeg at det var verdt å prøve.

Spillet er en direkte overføring av brettspillet, komplett med trilling av terninger og full pakke. Oppå dette har de lagt 3D-grafikk, med stadion, animerte spillere og publikum, samt en ogre og en vampyr som kommenterer spillet. Det finnes en realtime-variant i spillet også, men den har jeg ikke giddet å prøve enda. Jeg har gjenskapt mine gamle helter Einherjene og er nå fullt i gang med å banke meg gjennom sesong etter sesong på vei mot målet om å få et bra nok lag til å få stille i selve Blood Bowl, den gjeveste cupen av dem alle.

Å spille mot AIen blir selvsagt ikke helt det samme som å spille mot et annet menneske. AIen er ikke så godt programmert at den gjør overraskende vendinger. Den holder seg som regel pinlig nøyaktig til en tydelig strategi. Det ser heller ikke ut til at AIen har lært å holde følge med klokka. Når det bare er en runde igjen av spillet og du har ballen inne på motstanderens halvdel er det ingen vits i å flytte litt fremover på banen og “bokse inn” ballbæreren så han ikke kan takles. Da er tiden inne for et desperat forsøk på å score et mål ved å dra en langpasning til han som står

inne blant masse fiender, men har liten sjans for å få tak i ballen og deretter dukke unna dem alle i en desperat flukt mot målsonen. En type gamble som har 1 av 20 sjanse for å lykkes, men der man har lite å tape når det uansett ikke er mer igjen av kampen. 1/20 sjanse på en touchdown er bedre enn 0. Dette er et eksempel på ting AIen tydeligvis ikke skjønner.

Neste skritt må vel derfor bli å prøve multiplayer-funksjonen. Har vel nok gamle Blood Bowl-fans som venner til at jeg burde kunne klare å skrape sammen en liten liga. Er du med?

 

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Bad Behavior has blocked 221 access attempts in the last 7 days.