To dager til med Kosmorama unnagjort, og enda 6 filmer sett, derav 3 jeg virkelig vil anbefale: Tyrannosaur, The Guard og Iron Sky er filmer du virkelig bør få med deg.

At jeg fikk sett Tyrannosaur er en skikkelig festivalhistorie. Jeg skulle egentlig sett The Invader, men jeg så feil på datoene på de billettene jeg hadde tatt ut, og fisket opp billetten for The Guard neste dag i stedet. Der sto det Nova 11, så jeg gikk dit. Billettøren sto i mørket og la ikke merke til at jeg kom med billett til feil film på feil dag.

Det viste seg å være en “snakk om filmen”-visning, et konsept jeg liker der en filmviter sier noen ord før filmen (som vedkommende på forhånd ikke har sett) om forventninger, og deretter diskuterer filmen litt kjapt med salen etterpå. Under introduksjonen denne gangen kunne han som introduserte fortelle at han hadde bedt om  å få noe “knallhard sosialrealisme”. Jeg trakk litt på skuldrene av det; jeg trodde jo ikke The Invader var en sånn film. Så kom rulleteksten der det sto “Tyrannosaur”, og jeg skjønte at jeg satt på feil film. Men, jeg hadde jo så vidt fått med meg at Tyrannosaur var anbefalt av mange også, så jeg bestemte meg bare for å bli sittende.

Det var virkelig et uhell, og understreker poenget jeg ofte gjentar om at noen av de beste filmfestivalopplevelsene ofte er blant de minst planlagte. Tyrannosaur ervirkelig en knakende god film om en mann som sliter med sitt voldsomme temperament og en kvinne som har sitt eget å stri med. Den er til tider brutal og fæl (med særlig en scene som etter min mening var verre enn den det ble advart mot i Bullhead), men også hjertevarm på noen tidspunkter. Den starter hjerteskjærende med en scene der hovedpersonen i raseri over å ha tapt penger plutselig sparker i hjel sin beste venn, hunden Bluey. Den er også knakende velspilt av Olivia Colman (bl.a. sett i Hot Fuzz) og Peter Mullan (sist kjent fra Warhorse).

Mitt eneste ankepunkt var dårlige farger i filmen, noe jeg er usikker på om var et skikkelig teit og forstyrrende filmatisk grep eller en feil ved projiseringen.

Tagged with:
 

2 Responses to Kosmorama: Et lykkelig uhell

  1. […] var en film jeg så ved et uhell på Kosmorama, og en film som gjorde inntrykk. Et utrolig velspilt drama om en aldrende mann som har latt et […]

  2. […] Kosmorama: Et lykkelig uhell Topp 5 iskalde kvinnelige morder-heltinner […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Bad Behavior has blocked 196 access attempts in the last 7 days.