Copyright Marvel ComicsDet er en snau uke til Marvels foreløpige Magnum Opus i prosjektet med å føre marveluniverset fra papiret til filmlerretet har norgespremiere. Jeg snakker selvsagt om Avengers, og jeg tror nok alle vi her i Drømmeland gleder oss som hyperaktive treåringer klokka 16:59 på julaften…

Men hva skal så Marvel jobbe med videre? Det kommer utvilsomt fler Iron Man filmer, og vi vet at både Dr. Strange og Ant Man er prosjekt som er godt underveis. Ryktene går om at Fantastic 4 returnerer til Marvel og får en reboot. Men et prosjekt jeg håper blir tatt opp igjen er Runaways.

Det første vi hørte om at Marvel lekte med tanken var i 2008. Så må vi helt til våren 2010 der det ble offentliggjort at Peter Sollett var knyttet til produksjonen og man hadde begynt så smått med casting. Så, høsten 2010 kom beskjeden om at prosjektet var lagt på is. En av ryktene var at Marvel følte målgruppen var mettet etter at Kick-Ass hadde kommet ut, men et annet sterkt rykte gikk på at de hadde for mange jern i ilden.

Så i fjor høst kom bekreftelsen. Marvel hadde bestemt seg for å fokuserer helt og fullt på Avengers-story arc’en. det var ilsynelatende ikke noe problem med scriptet siden de hyret samme mann for å skrive scriptet til Iron Man 3.

Vel nå som Marvel har fullført, enn så lenge, Avengers, og de ennå ikke kan ta fatt på X-men under egen styring, er det lov å håpe de finner plass til rømlingene.Copyright Marvel Comics

Hvem og hva er så “Runaways”

Her skal vi helt over i andre enden av Marveluniverset i forhold til verdensredderene i Avengers. Runaways er historien om en gruppe unge mennesker i California. De oppdager at det de trodde var foreldrenes hemmelige veldedige organisasjon i virkeligheten er en konspirasjon, The Pride, som sysler med jakten på verdensherredømme, menneskeofringer og lignende snask. De gjør det eneste naturlige og rømmer hjemmefra. (Derav navnet på serien.)

Siden foreldrene er alt fra romvesener til ganstere, tidsreisende og medlemmer av en mystisk ninjaklan, skulle man tro at det var rått parti. Men de unge heltene er ikke uten noen triks i ermet, ikke minst siden noen av dem får med seg praktiske ting fra foreldrenes stash før de stikker av. Ting som en magisk stav, et sett teknologiske laserhansker og en genetisk forbedret og usvikelig lojal dinoraptor fra fremtiden. Som ikke det var nok oppdager de at yngstejenta i flokken, som hadde klaget over at “kroppen hennes forandret seg”, ikke bare var kommet i puberteten.

Hva er en Marvel-serie uten en mutant? Molly Hayes er sågar blant de 173 mutantene som beholdt kreftene etter “House of M”-historien, (Til Wolverines store irritasjon når han senere støter på rømlingene og prompte blir slått gjennom en kirke av en irritert 12-åring). I 2009 ble hun kåret til den fjerde tøffeste hunkjønnet i Marveluniverset, etter Rouge, She-Hulk og Ms.Marvel. Slett ikke dårlig selskap det.
Copyright Marvel Comics
Ellers er viktige personer i serien Chase Stein (eneste i gjengen med førerkort), Nico Minoru (magiker som får Harry Potter til å virke som en sjuskete illusjonist), Karolina Dean (a.k.a. Lucy in The Sky) som slett ikke er av jordisk opprinnelse og selvsagt Gertrude Yorkes og dinoen hennes “Old Lace”…

Serien ble opprinnelig tenkt som en måte å fange interessen til lesere som i utgangspunktet var storforbrukere av Manga-serier. Runaways holder seg ikke med ting som drakter, kodenavn eller flashy opptredener. De er mye mer oppsatt på å vende seg til å leve med superkrefter de ikke ønsket seg, mens de må holde seg et steg foran foreldrene på hevntokt. TV-serien “Heroes” som debuterte noen år etter Runaways kom ut første gang har klart hentet veldig mye inspirasjon her.

Det hadde neppe vært noe dumt trekk å prøve å fange opp alle de som har havnet i abstinenser etter at Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 kom ut. Dessuten hadde filmen(e) krevd vesentlig mindre CGI enn de fleste superheltfilmer, noe som både senker prisen og øker hastigheten på produksjonen.

Marvel har alt varslet at de planlegger å slippe 2 filmer i 2014, henholdvis 16. mai og 27. juni, og det er fortsatt tid til at Runaways kan bli en av dem. Hvem ville du helst sett i de ulike rollene i en slik filmatisering? La oss høre i kommentarfeltet!Copyright Marvel ComicsSå får heller de av oss som venter på gjengen over smøre oss med tålmodighet og lese de samlede verkene en gang til. For vi vet at en dag kommer Agents of H.A.T.E. nextwave til lerretet: Tick, tick, tick, BOOM!

 
Eirik har og egen blogg, polarcoordinate, om alt fra modellbygging og matlagning til wrestling (mye wrestling). Han liker tegneserier, vin og pene piker, og pleide å være hipster før, før det ble mainstream. Følg ham på twitter.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Bad Behavior has blocked 196 access attempts in the last 7 days.