Ventetiden er snart over – siden Marvel tok over produksjonen av filmversjoner av tegneseriene sine har vi først håpet, så ventet på en Avengers-film. Og på fredag, 27. april, er den endelig her – det første av to potensielle tegneseriefilm-høydepunkter i 2012. Blir det The Avengers, eller blir det The Dark Knight Rises som blir årets tøffeste superheltfilm?

Så… hva kan vi forvente oss? Her er en smakebit på Avengers-filmen.[Denne videoen får vi betalt for å poste, bare så du vet det. Men den er verdt å se, altså!]

Til sammenligning har vi denne smakebiten fra The Dark Knight Rises:

Good guys: The Avengers har The Hulk, Iron Man, Captain America, Black Widow og Hawkeye. Filmene som har introdusert disse karakterene har rangert fra OK til veldig bra, og det vi ser (særlig av Robert Downey Junior) i trailerne ser ikke dumt ut. Batman har….Batman. Jeg hører ikke til dem som er over meg i ekstase over Christian Bale som Batman. Han har vært OK, men det er badguy-ene som har gjort Batman-filmene.

Så appropos bad guys. Avengers stiller med Loki. Thor har vært langt fra den beste av Marvel-filmene så langt, og Loki har vært milevidt fra å være den beste bad guy-en. Skal vi dømme etter trailerne ser det også ut til å være bare Loki selv, pluss en hær av goons, the Avengers settes opp mot. Jeg håper inderlig han har noen kulere folk med på laget, for Tom Hiddleston som Loki gjør ikke greia for min del. Batman stiller med Bane, også kjent som “the man who broke the Bat” for dem som er litt inne i tegneseriene. Nå har vi ikke sett Bane i de tidligere filmene, men han ser jo bra ut i traileren. Og er det noe Christopher Nolans Batman-filmer virkelig har gjort riktig, så er det bad guys. Både Two-Face og The Joker leverte jo virkelig varene i The Dark Knight.

Avengers regisserers av Joss Whedon. En mann med stor nerde-cred, og mannen bak Buffy the Vampire Slayer og Serenity.  Men han er langt fra en mann som kan skape alt han tar i til gull. Hans siste store produksjon, TV-serien Dollhouse hadde en noen gode ideer, men klarte ikke helt å levere varene. Buffy-oppfølgeren Angel var vel heller aldri helt det store. Men nevnte jeg Serenity? The Dark Knight har Christopher Nolan. Og den mannen har enda ikke laget en dårlig film (som jeg har sett i alle fall). Foruten Batman-filmene står han bak filmer som Insomnia, Memento, Inception og the Prestige. Ikke en dårlig rekke.

Så hva har jeg mest trua på? The Avengers vinner klart på good guys. Jeg har høyere forventninger til Batman på bad guys. På regissørsiden er nok også mine forventinger til Nolan noe høyere. Men nevnte jeg Serenity? Jeg er nok ganske overbevist om at The Dark Knight Rises omtrent garantert ikke er en dårlig film, men jeg lever i håpet, og krysser fingrene, for at Avengers kommer til sin rett og kan gi oss den filmen vi har drømt om. Den har potenisalet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Bad Behavior has blocked 196 access attempts in the last 7 days.