Så var den her – The Avengers. Filmen vi har ventet på siden det ble kjent at Marvel selv skulle produsere filmer av heltene sine. Og all tvil er feid til side – Joss Whedon var virkelig mannen til å lage denne filmen! Han har gitt oss tidenes tegneserie-epos.

Nå har jeg ikke fått filmen skikkelig på avstand enda, men jeg klarer faktisk ikke å se noen svakheter ved denne filmen. Jeg er sikker på at noe småtteri sikkert vil dukke opp når jeg bare får sett den noen ganger til, men som superheltfilm i sjangeren ren underholdning er den ekstremt bra. Den har ikke dybden til Watchmen eller Nolans batman-filmer, men det prøver den heller ikke på.  Som en ren underholdningsfilm klarer jeg ikke å se hvordan den skulle være bedre.

En film om superhelter i stor skala kunne fort blitt en latterlig pompøs affære. Innerst inne fryktet jeg at det var noe slikt vi kunne få. Men Whedon er klar over at mange av premissene i en sånn film er litt teite, og han balanserer det med utrolig vittig humor. Dette er en film som er actionfylt og spennende, men samtidig tar seg selv utrolig lite seriøst. Som Whedon viste i Firefly er han i stand til å briljere på akkurat det, og med Robert Downey Jr. til å levere replikker med Samuel L. Jackson som backup sitter det som et skudd, hele filmen igjennom.

Som jeg kommenterte tidligere er ikke Tom Hiddleston som Loki den kuleste av superskurker, men selv dette klarer Whedon å lage humor av på en mesterlig måte. Det avgjørende oppgjøret med Loki på slutten er rett og slett fantastisk.

Om jeg etter litt ettertanke skulle finne noe å sette fingeren på, så må det være at til en viss grad Captain America, men i alle fall Hawkeye og Thor kanskje er litt flate karakterer og ikke er bekledd av de beste skuespillerne i Hollywood. Men det ligger også litt i karakterenes natur. De er litt flate helteskikkelser, og dessuten er det ikke rom for å nyansere og la alle briljere når man har så mange hovedkarakterer. De leverer det de trenger, mens Black Widow, Iron Man og The Hulk gir teamet litt mer dybde og sjarm. Filmen fanger også opp tegneseriens Nick Fury på en god måte – en mann du aldri blir helt klok på hvor du har, og aldri helt blir trygg på hvor trekker grensen for hva han er villig til.

Christopher Nolan kommer antagelig til å levere en film som er dypere og fungerer på flere plan når The Dark Knight Rises kommer på kino litt senere, men underholdningsmessig ser jeg ikke for meg hvordan han skulle klare å toppe dette. Og dette lover utrolig godt for de kommende Avengers-filmene. Med en milliard norske kroner spilt inn den første helga blir det helt sikkert mange, mange, flere.

Og Joss Whedon viser at han er god nok til å konkurrere med Peter Jackson om hvem som er nerdenes konge.

Og… i rulleteksten blir det avslørt hvem som blir Avengers’ fiende heretter. Jeg og kompisen jeg var med på kino hadde hørt et rykte om at dette kom før vi dro på kino, og hadde på forhånd spekulert på hvem det kunne være. Vi hadde konkludert med hvem vi ønsket det skulle være… …og vi fikk rett! Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Betalt video:

Tagged with:
 

2 Responses to Joss Whedon leverer!

  1. E.Uthus says:

    Jeg så filmen i går. Jeg svever fortsatt i en nerdehimmel. Jeg var redd ikke alle heltene fikk sitt moment (spesielt de to “normale”) men jeg synes ingen av de gikk ut med noe særlig minus. Jeg håper vi får se mere av dynamikken mellom Cap og Hawkeye i en toer, for den er jo en av de beste i tegneseriene. Helt greit at den ikke er tilstede i en film der de møter hverandre for første gang.
    Og jeg forutså skurken bak det hele allerede i første scene med Loke. Men det gjorde ikke den rulletekstscena mindre digg uansett 😀

  2. E.Uthus says:

    Og ja… Warner Brothers: Hansken er kastet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Bad Behavior has blocked 221 access attempts in the last 7 days.