I midten av oktober lanseres, i følge deres Twitter-konto, den nye streaming-tjenesten HBO Nordic i Norge. Endelig kommer en mulighet til å se HBOs serier over bredbåndstilkobling. Både de som er tidligere sendt, og nye serier et døgn etter lansering i USA.

Like på hælene kommer Netflix – filmstreamingstjenesten som i alle fall i USA leverer mange av de beste ikke-HBO-seriene samt mye litt eldre film, rett-på-DVD-film og annen litt smalere film (om jeg har oppfattet riktig).

NRK har allerede lansert i beta en streaming-tjeneste for det meste av sitt innhold, både kjøpt og egenprodusert som ligger milevidt foran den gamle nett-TV-en, med mye HD-innhold. Dessverre er det strenge tidsbegrensninger på hvor lenge programmene kan sees.

Er den nå endelig her, den revolusjonen en del av oss har ventet på lenge, og allerede observert at foregår i USA?

Så langt har jeg ikke i mer enn til litt utprøving slengt meg på de streamings- eller nedlastingstjenestene som har blitt lansert i Norge, slik som Apples iTunes, Telenors Comoyo eller Viasats Viaplay. Dette har stort sett vært fordi tilgjengeligheten, utvalget av HD-materiale eller prisingen ikke har vært tilfredsstillende. Jeg betaler for eksempel ikke halvparten  av prisen for en Blu-Ray fra Play.com for å se en SD-film med ymse rare begrensninger, for eksempel at jeg bare kan se den i 24 timer. Så mye haster det sjelden med å få sett en spesifikk film.

Prisingen på både Netflix og HBO Nordic synes å være veldig akseptabel. HBO Nordic er lovet å i alle fall ikke koste mer enn 10 Euro/mnd., muligens en god del lavere, mens Netflix er påstått i alle fall å ikke koste mer enn 100 kr/mnd. Jeg kan godt betale begge de abonnementsprisene om jeg får streame innhold fritt, med bra utvalg i HD-kvalitet. Det ser det ut til at jeg får. Til sammenligning får jeg i høyden 1-2 filmer i måneden for den prisen fra de nåværende konkurrentene, og da gjerne med begrensninger.

Hvordan utvalget faktisk blir vil tiden vise, samt hvilke endringer dette vil fremtvinge i markedet forøvrig, men at jeg kommer til å streame mer film og TV-serier fra og med denne høsten og i overskuelig framtid synes å være veldig sannsynlig.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Bad Behavior has blocked 77 access attempts in the last 7 days.