Jeg har lært nå at jeg ikke skal lage en sånn liste og poste punkt for punkt. Dessverre har frekvensene på min blogging gått såpass ned at listen for lengst har blitt utdatert før den er ferdig. Men jeg må vel fullføre den opprinnelige lista likevel.

Nummer to på min liste er Ticket to Ride . Det haglet med priser over brettspillet fra produsenten Days of Wonder da det kom i 2004-2005, og Ipad-versjonen gjør ikke skam på sin analoge søster.

Tickettoride2

Topp 5 brettspilladaptasjoner for Ipad:

 1. ……………….
 2. Ticket to Ride
 3. Puerto Rico
 4. Wordfeud
 5. Small World

Ticket to Ride er et spill som går ut på å bygge jernbane gjennom å trekke kort med riktige farger og legge ned kombinasjoner av disse for å fylle  linjer mellom byer på kartet med rekker av små vogner. Det er et veldig velbalansert spill, som er en fin kombinasjon av strategi og tilfeldighet (hvilke kort du trekker). Flaks-elementet tones ned gjennom at du til enhver tid kan velge mellom å trekke blant de vogn-kortene som ligger åpent på bordet eller trekke tilfeldige kort fra stokken, med sjanse for å trekke lokomotiv-kort (wild cards).

Ipad-versjonen, som koster 49 kroner, er en veldig tro adaptasjon av brettspillet. Layouten er identisk, med et spillebrett som fyller skjermen der du kan zoome inn for å se detaljene bedre, eller få større presisjon når du legger. Brettet i Ticket to Ride er ikke så overfylt at det ikke fungerer greit å kjøre det hele i fullskjerm. På toppen har utviklerne også lagt et pent og tematisk riktig meny-design.

Tickettoride5

Spillet fungerer helt klart best med 4 spillere. Bot-spillerne er ikke helt på høyden med en menneskelig spiller, men AI-en fungerer vesentlig bedre enn i mange andre brettspill.. Spillet tilbyr også flerspillermodus både gjennom Pass-and-play, online og med en annen Ipad over lokalt trådløsnett. Alle disse fungerer brukbart, og jeg har spilt mye 2-spiller med 2 bot-spillere sammen med min kone.

Inne i spillet er det muligheter for in-app-kjøp av ekspansjonene 1910, Europe, Switzerland og Legendary Asia for 20 kr stykket. Disse tilbyr alle litt ekstra variasjon når man går lei av grunnspillet, og øker gjennspillbarheten vesentlig. To av disse brettene er også spesialdesignet for 2-3 spillere.

Tickettoride4

 

Alt i alt er dette et veldig bra brettspill, og Ipad-versjonen er helt på høyden med originalen. Den er også lettere tilgjengelig når du ikke har et bord eller 3 venner å spille med. Anbefales på det sterkeste.

Positive sider:

 • Basert på et bra brettspill
 • Trofast adaptasjon av brettspillet
 • Enkelt og greit å spille
 • Skalerer godt til Ipad-skjerm
 • Fungerer godt med bot-spillere både multiplayer og alene.

Negative sider:

 • Hmm… kommer ikke på noen.

 EDIT: Jeg har blit gjort oppmerksom på at dette er ett av de få gode brettspillene som også finnes for Android!

Tagged with:
 

One Response to Brettspill på Ipad: Ticket to Ride

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Bad Behavior has blocked 77 access attempts in the last 7 days.