“Ta den ring” er navnet på en science fiction-serie skrevet av Jon Bing og Tord Åge Bringsværd som kom ut i 1982. Det er den ene av to norske sci-fi-serier produsert av NRK. Den andre, Blindpassasjer, er en perle av en klassiker som har blitt gitt ut på DVD og derfor har vært tilgjengelig. Ta den ring fikk ikke noen DVD-utgivelse, og har ikke vært sendt i reprise på TV i alle fall i min tid. Nå kan imidlertid NRK Beta melde at den har blitt gjort tilgjengelig på NRK.no for streaming, og at den kommer til å bli liggende på nett til evig tid. Det er tydeligvis gutta i NRK selv som har tatt jobben med å ringe rundt til alle rettighetshaverne og få tillatelse til det, som de gjorde med Blindpassasjer. Kudos for å ta tak i den jobben. NRK Beta har også en grundig forhåndsomtale som i alle fall har gjort meg nysgjerrig.

Her finner du serien på Nrk.no.

Vi lover å komme tilbake med mer når vi har fått sett den.

Jeg anbefaler også på det sterkeste Blindpassasjer som også er tilgjengelig streamet fra nrk.no

Tagged with:
 

One Response to Ta den ring – norsk science fiction tilgjengelig på nett

  1. […] har i et tidligere innlegg referert at NRK-sci-fi-serien Ta den ring nå har blitt gjort tilgjengelig på NRK nett-TV. Selvsagt måtte […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Bad Behavior has blocked 113 access attempts in the last 7 days.