I kveld var jeg på filmmusikk-konsert med Trondheim Symfoniorkester. Blant klassikere som John Williams’ musikk fra E.T., Harry Potter og Schindlers liste og Nino Rotas musikk fra The Godfather, hadde det sneket seg inn noe nytt og norsk, nemlig Johannes Leonard Rustens musikk til den kommende norske filmen Skumringslandet som er under innspilling. Den musikken gjorde meg nysgjerrig og fikk meg til å fatte interesse for en film som ennå lå under radaren for min del. Musikken lover noe virkelig stort og episk – kan virkelig filmen klare å levere?

Skumringslandet er, etter det jeg klarer å finne ut, en film regissert av debutregissøren Paul Magnus Lundø med manus av ham og Ronnie Larsen.  Den skal være satt til svartedøden, og det skal være troll involvert. Bildene som finnes på filmens blogg og de som ble vist under fremføringen av musikken lover oss menn med sverd, en mørk skitten middelalder, mer sverd og norsk natur. Musikken er storslått og episk, klart inspirert av James Horner og John Williams. Den lover dramatikk, action og kjærlighet, og jeg kunne formelig høre noen helikopter-shots av norsk fjellheim på et par steder. Kombinert med bildene ser jeg en episk middelaldersk sverd-og-ringbrynje-film. Men vil en norsk debutregissør med et norsk filmbudsjett klare å lage noe slikt som blir bra? Musikken var fantastisk bra, men noen av bildene vi fikk se skurrer litt. Det var liksom noe Sigurd Drakedrepersk over et par av dem. Og Sigurd Drakedreper hadde ikke blitt en god film selv om man hadde lagt soundtracket til The Gladiator eller Braveheart (om du husker Sigurd Drakedreper som en god film har du ikke sett den siden 90-tallet. Det har jeg…).

Knakende god musikk har derfor gjort meg nysgjerrig, noen gode stillbilder holder på interessen, mens noen dårligere stillbilder (deriblant teaser-plakaten) og en generell tvil til at en norsk debutant får budsjettet til å lage noe så episk gjør meg litt skeptisk. Det blir spennende å se hva som kommer ut av det. Musikken var uansett en opplevelse i seg selv!

(bilde: www.skumringslandet.com)

7 Responses to Skumringslandet?

 1. Fredrik Netland says:

  Hei!

  Tror du vil få deg en liten overraskelse når det gjelder denne filmen….sier ikke mer…

 2. Sverre says:

  Får håpe du har rett. 🙂

 3. Trond W. Hjønnevåg says:

  Er med som statist… Det jeg har vært med på til nå virker som en meget lovende film ja. Er nok mange som bør justere radaren… 🙂

 4. Trond W. Hjønnevåg says:

  Se Filmbonanza onsdag 23/11-11 kl 2130 på Nrk1.

 5. chris says:

  Eg va (e) med I filmen som lillebroren te
  hovedpersonen men tru dei fant ein annar 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Bad Behavior has blocked 77 access attempts in the last 7 days.