Hva får du hvis du kjører Robocop, Frankenstein, Terminator 2 og I, Robot i en blender, heller dem i en kakeform fra Bollywood og steker det hele med et gigantisk filmbudsjett? J0, da får du Indias første høybudsjett science fiction-epos, Endhiran, eller Robot. Og når jeg sier science-fiction mener jeg så klart episk scifi-danse-action-kjærlighets-drama med full Bollywood-ekstravaganza. Og på et skyhøyt effekt-budsjett er dette utrolig fett og utrolig cheezy på samme tid. Ganske fantastisk egentlig. Inderne vet å dra et konsept så utrolig mye lenger enn Hollywood noen sinne kunne gjort. De onde er så utrolig mye ondere, de heltemodige så utrolig mye mer heltemodige, de sterke så utrolig mye sterkere, og kjærligheten er så urolig mye mer intens. Alt er større! Her spares det ikke på noen ting! Om du klarer å se dette og le med en viss ironisk distanse er det umulig å ikke like Endhiran.

Jeg måtte bare bestille denn filmen på DVD etter å ha hørt de lamslåtte kommentarene fra Filmpolitiets utskremte medarbeidere i deres mest episke podcast så langt, og den overgikk virkelig alt jeg forventet. Det er umulig å komme med en ordinær anmeldelse av noe så villt som dette, men om du har det minste sans for Bollywood-filmer og storslått sci-fi-action er dette virkelig noe å få sett. Go Bollywood!

Tagged with:
 

One Response to Indisk robot-ekstravagansa!

  1. […] skrevet om denne filmen: “Indisk robot-ekstravagansa!” […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Bad Behavior has blocked 77 access attempts in the last 7 days.