Tre etterlengtede trailere har blitt sluppet med mye buzz nå de siste dagene før jul:  Peter Jacksons The Hobbit: An Unexpected Journey, Christopher Nolans The Dark Knight Rises, og sist men ikke minst – Ridley Scotts Prometheus. Tre store Sci-Fi/Fantasy-filmer som utvilsomt kommer til å bli blant 2012s største blockbustere.

Den minst interessante av dem var egentlig The Hobbit. Den forteller oss egentlig ingen ting nytt. The Hobbit: An Unexpected journey blir en prequel til Lord of the Rings-filmene, basert på boka og med akkurat den samme estetikken. Vi hadde selvsagt ikke håpet at Peter Jackson skulle endre så mye på den oppskriften som har fungert fantastisk godt i de tre foregående filmene, og det har han tydeligvis heller ikke. Det blir storslått, episk, magisk og fengende.

Traileren til The Dark Knight Rises er den som gir oss mest informasjon om filmen den reklamerer for. Ikke alltid en positiv ting.  Det er en irriterende trend at mange trailere viser omtrent hele filmen. Så er ikke tilfelle her, men den forteller mye om setupet til den nye Batman-filmen. Hovedskurken Bane ser skikkelig tøff ut. Catwoman ser ikke ut til å være så cheezy at hun ikke funker (hun kan kanskje få sin oppreisning etter den skrekkelige filmen laget med henne som hovedperson), og de klippene vi ser med henne synes å vise at Anne Hathaway kan funke mye bedre i rollen enn det mange har fryktet. Jeg ble utvilsomt mye mer gira på filmen etter å ha sett denne traileren.

Og sist men ikke minst – den filmen det har vært mest hemmelighetskremmeri rundt – Ridley Scotts Prometheus. Vi er tilbake i Alien-universet med mannen bak den originale Alien-filmen. Og wow – dette ser virkelig tøft ut! Traileren er definitivt den av de tre som forteller oss minst. Den er veldig kort, og viser egentlig bare en ting: Dette er definitivt en Alien-prequel, og åpenbart veldig inspirert av film nummer 2 – James Camerons Aliens. Kanskje er dette Ridley Scott som vil ta tilbake Alien-serien etter at James Cameron toppet hans mesterverk Alien med sitt enda større mesterverk Aliens? Traileren forteller oss veldig lite om handlingen – men det har noe med Alien-embryo å gjøre, og vi ser det ringformede Alien-skipet fra Aliens (eller i alle fall et som ligner) kræsjlande. Formodentlig forteller det oss at dette vil handle om de originale folkene som kom til Alien-planeten.  Og estetikken i filmen er helt klart veldig Aliens, og ser ufattelig bra ut. Nå er i alle fall lista lagt høyt. Det blir mye å glede seg til for fantasy og sci-fi-fans i 2012!

Sist men ikke minst må jeg bare si at det å ha nytt hjemmekinoanlegg der jeg kunne kjøre disse trailerne i HD med skikkelig lyd fra trailers.apple.com var virkelig fett!

En litt dårlig nyhet angående filmer i 2012 er at Disney har bestemt seg for å slenge på en 3D-konvertering av Avengers-filmen. Det høres ikke helt bra ut, og vil vel føre til at 2D-versjonen blir skjøvet til de små kinosalene. Dessverre…

Tagged with:
 

One Response to 3 trailere som får meg til å glede meg mer til 2012

  1. Eirik Uthus says:

    Avengers troner over alle de tre som har kommet i det siste for meg. Og kanskje den nye Spider-Man, selv om vi bare er blitt teaset der så langt. Men det blir nok et flott filmår skal du se 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Bad Behavior has blocked 203 access attempts in the last 7 days.