Senere i år, nærmere sagt 27. april, så kommer The Avengers på kino. Filmen som Marvel Studios har bygget opp til med de siste fem filmene sine. Så etter du har sett Iron Man 1 og 2, The Incredible Hulk, Thor og Captain America: The First Avenger et par ganger (husk å se scenen etter rulleteksten på de da), så lurer du kanskje på om det er noe annet du kan gjøre for å bli bedre kjent med figurene i filmene. Selvfølgelig er det det. Du kan lese tegneseriene de opprinnelig kommer fra! Jeg skal prøve å lage et sammendrag av noen Avengers historier som du kan finne samlet hos din nærmeste tegneserieforhandler (med amerikanske tegneserier). For de fleste vil det si Outland, Amazon eller E-bay. Men dette er serier jeg anbefaler, bare for å få et innblikk i Avengers. Det er mye å lese der ute, så la ikke denne bloggen være din begrensning.

En advarsel. Jeg spekulerer noe i innholdet i filmen som kommer her, uten at jeg vet hva som kommer og jeg kan bomme helt.

Opprinnelsen til The Avengers

 

Hva fikk de første Avengers til å samle kreftene og sloss sammen? Avengers nr. 1 kom ut i 1963. Stan Lee og Jack Kirby samlet en del av heltene Marvel allerede ga ut da og satte de sammen slik at de ble et lag, i tillegg til at de hadde sine egne serier. Grunnen til at de ble satt sammen skal jeg ikke ødelegge her, men traileren og det vi har sett tyder på at selve grunnen til at de samles er mye den samme, selv om filmvrien er der. Selvfølgelig må de første nummerene leses. Og du kan lett finne de samlet i farger i Marvel Masterworks: Avengers volume 1 (samler nr. 1 til 10 i hardcover) eller til en billig penge og i sort/hvitt i Essential Avengers volume 1 (samler nr. 1 til 24 i softcover). Essential Avengers var i tillegg til Essential Spider-Man grunnen til at jeg ble hekta på tegneserier.

The Kree/Skrull War

Jeg tror ikke filmen kommer til å være The Kree-Skrull War. Men spekulasjonene rundt at det er med Skrulls (en rase fra en annen planet som kan endre form så de kan ligne på anyone) har vært mange, selv om ingen er listet opp som Skrull på IMDB. Så kanskje man bør lese denne for å bli kjent med de? Kree og Skrull er to store krigerraser fra verdensrommet som stadig er i konflikt, og denne gangen er våre helter midt oppi det. Denne historien gikk i den orginale historien fra nr. 89 til nr 97. Det gjør det ganske episk i tegneserietermer. Denne serien er viktig i Avengers-historien og er bra å lese uansett. Du finner den samlet som Avengers: The Kree/Skrull War (farger) eller i Essential Avengers volume 4 (sort/hvitt).

The Ultimates

Det er kanskje ikke helt riktig av meg å nevne denne serien her. Dette er dog litt komplisert.  Ultimates er ikke The Avengers, sånn direkte. Men dette er Avengers i et alternativt univers som ble startet tidlig på 2000-tallet for å tiltrekke seg nye lesere til Marvels serier. Jupp, komplisert. Men definitivt en serie som vil ha mye å si for filmen, og definitivt en serie som er verdt å lese. I hvertfall Ultimates 1. Og delvis nr. 2.

Ultimates er et prosjekt USAs myndigheter har satt i gang, hvor de samler folk med superkrefter til å redde verden-ish. Minner dette om den kommende filmen? Ja, vi har blitt hintet om “The Avengers Initiative” siden Iron Man 1. Denne gjengen får da oppdragene sine fra sjefen sin Nick Fury, som er leder’n av en internasjonal sikkerhetsorganisasjon, S.H.I.E.L.D. Er dette da relevant for filmen? Ja, både Nick Fury og S.H.I.E.L.D. er fra det opprinnelige Marvel-universet, men her har vi en liten twist:

Nick Fury fra det opprinnelige Marvel-universet:

Nick Fury fra The Ultimates med han som spiller Nick Fury i filmene:

Nå blander jeg fort hvem som er hvem her. Skaperne av The Ultimates har vært åpne på at de brukte Samuel L. Jackson som inspirasjon da de skulle lage en “ny” Nick Fury. Og Samuel L. Jackson er en tegneseriefan (han har laget noen selv faktisk), så han synes vel det var kult. Han er egentlig perfekt i rollen i filmene synes jeg.

Alternativt har vi kunne benyttet oss av han som spillte Nick Fury sist en film med denne rollefiguren ble benyttet:

 

I rest my case.

Tagged with:
 

One Response to Mens vi venter på The Avengers – filmen (del 1).

  1. Roma says:

    Awesome content you post here! You can earn some extra
    money from your visitors, don’t miss this opportunity,
    for more details just search in google – omgerido monetize
    website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Bad Behavior has blocked 221 access attempts in the last 7 days.