Heltinner som er iskalde mordere med ultimate assassin-skills er omtrent blitt en egen sjanger i film og TV-serier. Her får du mine fem favoritter. Kriteriene er at de må være kvinner, må være morder-trent, må være tydelige protagonister i filmene/seriene de er med i, og generelt være bædæss.

5. Sarah Connor

“Tell me where they went, or I’m gonna beat you to death.  And don’t call me lady.”

Femteplassen går til Sarah Connor. Nei, ikke hun fra den første filmen, men hun som har blitt en barsk heltinne i film nummer to, og ikke minst i TV-serien Sarah Connor chronicles. Hun har sine killer-egenskaper fra trening som geriljakriger i Sør-Amerika et eller annet sted og gjør alt for å beskytte sin sønn John.

4. The Bride

“Those of you lucky enough to have your lives, take them with you. However, leave the limbs you’ve lost. They belong to me now.”

Kill Bill har en hel haug med beintøffe morder-damer, men det er bare en av dem som er heltinne  på hevntokt – The Bride. Dette er Uma Thurman i en av sine bedre roller, og hun bygger virkelig opp en kill count i løpet av filmene. Men det er ikke først og fremst antallet, men den stilen og kreativiteten hun kan utvise i sin iver etter hevn over sine tidligere kompanjonger som virkelig gjør at hun fortjener fjerdeplassen.

3. Hanna

“I just missed your heart.”

Filmen Hanna om jenta som er oppdratt til sosiopatisk drapsmaskin i den finske villmarken av sin agent-far var en av de store film-overraskelsene i 2011. Fra å drepe et reinsdyr i starten av filmen blir hun bare tøffere og tøffere utover i filmen, på veien mot sitt store showdown med sin egen mor. Dette er en jente som har lært alt om dreping og lite om å omgås mennesker.

2. River Tam

“The human body can be drained of blood in 8.6 seconds given adequate vacuuming systems. “

Summer Glau kunne godt havnet på denne lista også for rollen sin i Sarah Connor Chronicles. Men i Firefly spiller hun mer eller mindre den samme rollen, bare litt kulere. River Tam er den mystiske psykopat-lillesøstera som er sprut gal, svært uforutsigbar, men lojal til venner og familie og i stand til å drepe hvem som helst med hva som helst, deriblant skytevåpen og bare nevene. I Serenity-filmen får hun virkelig vist fram kickass-potensiale, men vi aner fortsatt at hun hadde hatt mer å by på. River Tam fortjener klart en plass på lista.

1. Mathilda

“Forget? After I’ve seen the outline of my brother’s body on the floor, you expect me to forget? I wanna kill those sons of bitches, and blow their fucking heads off! “

Mathilda, fra Luc Bessons Léon, er i alle fall en som kommer til å bli kvinne, hun blir morder-trent, hun er helt klart protagonist og hun er virkelig, virkelig kul. Selv om hun kanskje ikke dreper for fote var det lite tvil i mitt sinn om at hun hører til på toppen av denne lista. Det er ingen over, ingen ved siden av Natalie Portman i denne rollen – hennes første store, og hittil beste (kanskje slått av Black Swan?) filmrolle.

Honourable mentions: Hit Girl (Kick-ass), Black Widow (venter på Avengers-filmen), Elektra (kul karakter, men dårlig film), Buffy, Mallory Kane (Haywire)

Filmer jeg ikke har sett og dermed ikke kan ta med: La Femme Nikita, Colombiana, Foxy Brown, Point of no Return, Salt

9 Responses to Topp 5 iskalde kvinnelige morder-heltinner

 1. Eirik says:

  To som jeg synes fortjener i det minste en Honourable mention er Katniss Everdean (Jennifer Lawrence) i The Hunger Games og Samantha Caine / Charly Baltimore (Geena Davis) i The Long Kiss Goodnight.

  • Sverre says:

   The Long Kiss Goodnight: Nok en film jeg ikke har sett (den er dog i bestilling hos play.com).

   Katniss Everdeen: Tjah… synes ikke hun kvalifiserer som killer-heltinne, egentlig. Heltinne – ja. Morder? Egentlig ikke. Men jeg var inne på tanken.

 2. Eirik says:

  Bah. Jeg glemte selvsagt én: Nikita (Anne Parillaud) i Luc Bessons Nikita fra 1990.

 3. Ranveig says:

  Du har jo for så vidt en annen dame som heller ikke er nevnt – Catwoman. Og her snakker vi Michelle Pfeiffers versjon. Men hun er kanskje bare mer en kul karakter enn en heltinne?

  SALT var en kul film! Jeg har fått litt sansen for Angelina æsse… Og om du har problemer med å finne en utgave av La Femme Nikita så har jeg den liggende.

  • Sverre says:

   Nikita er på vei i posten fra England. 🙂

   Catwoman er vel i likhet med Elektra en kul karakter i en dårlig film slik jeg ser det. Hmm.. Salt, ja. Også en film jeg bør få sett, skjønner jeg. Var veldig skeptisk på forhånd, men det synes jo som folk liker den, så…

 4. E.Uthus says:

  Hit-girl ikke blant top 5? jaja, hun hadde nok kronet min liste 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Bad Behavior has blocked 77 access attempts in the last 7 days.